Amerikanac Blake nakon dvije godine u polufinalu turnira

U Stockholmu su odigrana samo tri meča četvrtfinala. Meč između Jamesa Blakea i Davida Nalbandiana nije odigran. Argentinac je predao zbog povrede, pa je Blake stigao među četiri.

Blake je u Stockholm stigao iz Sacramenta gdje je igrao polufinale Challengera. Ove i prošle godine je uglavnom igrao Challengere, a posljednji put je u polufinalu ATP turnira bio u šesto mjesecu prošle godine kada je igrao Queens.

U polufinalu je još jedan iskusni. Finac Jarkko Nieminen. On je u četvrtfinalu bio bolji u tri seta od Tobiasa Kamke, po setovima 3-6,7-5,6-1

U ovom društvu su i dva nositelja, Gael Monfils, prvi i šesti Milos Raonic. Monfils je prošao neugodnog Kevina Andersona u dva seta, dva puta po 7-5.
Milos Raonic je u svom stilu odservirao 14 aseva, na prvom servisu je izgubio šest poena, Bugarin Dimitrov je izgubio 7-5,6-4, nije u cijelom meču imao niti jednu break loptu.

Rezultati četvrtfinala:
Gael Monfils (FRa,1) - Kevin Anderson (JAR,5) 7-5,7-5
Milos Raonic (Kan,6) - Gregor Dimitrov (Bug) 7-5,6-4
Jarkko Nieminen (Fin) - Tobias Kamke (Nje) 3-6,7-5,6-1
James Blake (USA) - David Nalbandian (Arg) predao Nalbandian

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.