Tipsarević i Troicki u polufinalu turnira u Moskvi

U polufinalu turnira koji se igra u Moskvi imamo prvog, drugog i četvrtog nositelja, te jednog nepostavljenog tenisera, Francuza Jeremyja Chardyja. Prvi nosilac, Janko Tipsarević je do polufinala stigao preko Dmitryja Tursunova kojeg je prošao sa 6-4.6-2.

U prvom setu je Janko poveo 2-0, u desetom gemu je spasio tri break. U čitavom meču Tipsarević je imao 11 break lopti, od čega deset u drugom setu. Napravio je break u nastavku, preko četvrte break lopte u sedmom gemu je stigao na nedostižnih 5-2. Gem kasnije je potvrdio polufinale.

Super zanimljiv meč su odigrali Viktor Troicki i Alex Bogomolov. U tie breaku prvog seta uspješniji je bio Troicki 10-8, dok je drugi otišao na stranu Bogomolova koji je bio siguran, Troicki je uhvatio jedan poen. U setu odluke, Bogomolov je imao 4-1, Troicki je sa četiri gema u nizu stigao do meč lopte, ali se Amerikanac izvukao. U trećem tie breaku, Bogomolov je ostao na samo jednom poenu, Troicki je prošao nakon tri sata i 8 minuta igre.

Nikolay Davydenko je ponovo u polufinalu jednog ATP turnira, prvi put nakon Munchena i aprila mjeseca. U četvrtfinalu nije problema protiv Michaela Berrera, završilo je 6-4,6-3. I drugi Nijemac se oprostio u četvrtfinalu. Philip Kohlschreiber je imao deset break lopti i zamislite niti jednu nije iskoristio. Francuzu su bile dovoljne i dvije za pobjedu 6-4,6-3.

Rezultati četvrtfinale:
Janko Tipsarević (Srb,1) - Dmitry Tursunov (Rus,6) 6-4,6-2
Nikolay Davydenko (Rus,4) - Michael Berrer (Nje) 6-3,6-3
Jeremy Chardy - Philip Kohlschreiber (Nje) 6-4,6-3
Viktor Troicki (Srb,2) - Alex Bogomolov (USA,5) 7-6(8),6-7(1),7-6(1)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.