Marat Safin želi u politiku

Svojevremeno najbolji teniser sveta Rus Marat Safin saopštio je da želi da se posveti političkom radu i na predstojećim parmalentarnim izborima u Rusiji biće kandidat za Dumu.

"Inteligentan sam momak i imam još dosta toga da dam. Imam mnogo ideja kako stvari u raznim oblastima mogu da se poboljšaju i rešen sam da dam sve od sebe da u tome uspem", rekao je Safin u Kini, gde igra na turniru bivših zvezda.

Safin (31) će se kandidovati na izborima zakazanim za 4. decembar i u Dumi će pokušati da se pridruži nekim od bivših vrhunskih sportista, među kojima je legendarna gimnastičarka Svetlana Horkina.

Safin je prvi na ATP listi bio 2000. godine, a u karijeri je osvojio dve gren slem titule. Zbog brojnih povreda, iz profesionalnog tenisa povukao se 2009. godine.
U proteklih godinu i po dana radio je u Teniskoj federaciji Rusije, a postao je i član nacionalnog olimpijskog komiteta.

Safin će se za Dumu kandidovati u regionu Nižnji Novgoroda, gde je uspeo da prođe preliminarne izbore.

"Ukoliko uspem na opštim izborima, verovatno ću biti najzgodniji u Dumi, ali samo zbog toga što svi ostali imaju više od 60 godina", rekao je Safin.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.