Bangkok: Murray-Young finale

U finalu ATP turnira u Bangkoku sastaće se britanac Andy Murray i amerikanac Donald Young. Američki teniser Donald Young plasirao se u svoj prvi finale u karijeri svladavši u polufinalu ATP turnira u Bangkoku drugog nositelja Gaëla Monfilsa s 4:6, 7:6 (5), 7:6 (5).

Young je posljednjih tjedana napravio ogroman napredak, početkom kolovoza je bio 128. igrač svijeta, a potom je igrao u polufinalu Washingtona i osmini finala US Opena. Finale Bangkoka će ga lansirati u Top 50 sljedeći tjedan.

U drugom i trećem setu i Young i Monfils su napravili po dva breaka, ali 22-godišnji Amerikanac se oba puta pokazao sabranijim u tie-breaku.

Young će u finalu igrati protiv prvog nositelja i četvrtog tenisača svijeta Andyja Murrayja. Škot je u drugom polufinalu također bio bolji od francuskog predstavnika, Gillesa Simona, sa 6:2, 3:6, 6:2. Simon je svoje jedine dvije prilike za break iskoristio u drugom setu. U preostalom dijelu meča mu Murray nije pružio nikakvu šansu.

Škotu je to već osma pobjeda u devetom meču protiv trenutno 12. svjetskog tenisača.

Murray će u Bangkoku igrati svoj četvrti ovogodišnji finale. U prethodna tri je dvaput bio pobjednik.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.