Wozniacki: " Neke teniserke namjerno proizvode glasne zvukove"

Prva teniserka sveta Karolina Voznijacki smatra da neke teniserke namerno proizvode glasne zvuke pri udarcima na mečevima.
“Neke od teniserki uopšte ne stenju na treningu, a onda dođu na meč i rade to. Mislim da bi sudije morale to da sankcionišu. Ako protivnica previše glasno uzvikne, niste u mogućnosti da čujete kako je udarila lopticu. Mislite da je loptica brza, a onda vam dođe sporta loptica. U ključnim momentima stenjanje im možda pomaže da budu manje nervozne”.

Izvršna direktorka WTA Stejsi Alaster kaže da se tim problemom treba baviti od najranijih dana.

“I momci viču, nije to tipično samo za ženski tenis, ali se kod žena zvuk drugačije čuje. Koncentrisana sam na navijače i vidim da su njihovi komentari o toj temi sve češći. Mislim da moramo da se pozabavimo time, ali to treba činit od juniorskih dana, sve je stvar edukacije”.

Viktorija Azarenka, Karolinina bliska prijateljica i jedna od najglasnijih na TUru, kratko je prokomentarisala celu situaciju:

“Ne mogu i neću da prestanem”.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.