ATP Bazel: Bagdatis bolji od Troickog

Viktor Troicki poražen je već na startu turnira serije 500 u Bazelu. Bolji od njega u prvom kolu bio je Markos Bagdatis sa 4:6, 7:6, 6:2.
Bio je ovo četvrti duel Srbina i Kipranina i treća pobeda Bagdatisa.

Troicki je veliku priliku propustio u taj-brejku drugog seta kada nije iskoristio meč loptu. U trećem setu Bagdatis je trijumfovao napravivši dva brejka.

Viktor je bolje otvorio duel. U prvom gemu na servis Kipranina Troicki je stigao do 'đusa', zatim je bez izgubljeniog poena izjednačio na 1:1, a onda je u trećem gemu iskoristio drugu brejk loptu i poveo je sa 2:1. Bagdatis je, ipak, istom merom odmah uzvratio, a odmah potom i poveo sa 3:2. Troicki je imao mnogo muke da u narednom gemu zadrži svoj servis, Kipranin je imao nekoliko brejk prilika, ali je srpski teniser izjednačio na 3:3.

Naredna dva gema teniseri koji su servirali dobili su relativno lako, a onda je Troicki u najboljem trenutku napravio drugi brejk i potvrdio ga je za vođstvo od 1:0 u setovima.

Iako je pretio i u prva dva gema drugog seta na servis Kipranina, Troicki nije uspeo da stkne prednost. U četvrtom gemu Bagdatis je prvu brejk šansu u drugom setu pretvorio u gem, ali je onda prektično poklonio Troickom ribrejk. Napravio je dve dvostruke servis greške za redom pa je srpski teniser smanjio na 3:2.

U nastavku seta nije bilo brejk lopti, pa se ušlo u taj-brejk. 13. gem bio je veoma izjednačen, prvih deset poena dobili su teniseri koji serviraju, a onda je Bagdatis napravio mini brejk, došao je do set lopte i servisa. Međutim, Viktor se nije predao, spasao je na 7:6 još jednu set loptu, a onda je stigao i do meč lopte dva poena kasnije. Usledio je novi preokret, Bagdatis je dobio sledeća tri poena i izjednačio je na 1:1.

Psihološku prednost stečenu dobijanjem drugog seta Bagdatis je u brejk pretvorio već na startu odlučujućeg. Tu prednost Kipranin je zadržao sve do šestog gema kada je još jednom oduzeo servis Troickom i rešio meč u svoju korist rezultatom 6:2.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.