ATP Sankt Peterburg : Čilić u polufinalu

Marin Čilić će u subotu igrati svoje četvrto ovogodišnje polufinale na ATP turnirima. Četvrtopostavljeni hrvatski adut reprizirao je svoj najbolji doseg u Sankt Peterburgu, proboj do polufinala prije četiri sezone, s četvrtfinalnih 4:6, 7:6(8) i 6:4 protiv Talijana Andreasa Seppija, u ogledu u kojem je suparnik imao meč-loptu protiv servisa kod vodstva od 8:7 u tie-breaku drugog seta. No, na tom poenu Seppi nije mogao puno - Čilić se spasio asom.

Početak dvoboja bio je daleko od Marinovih želja. Bez obzira što će u golemoj većini njihovih mečeva on biti agresivniji tenisač, ovog petka su se uloge okrenule u prvom setu. Prvi hrvatski reket bio je predefanzivan, a Talijan je koristio ono što se nudilo i držao većinu izmjena pod svojom kontrolom, napravivši najvažniji dio posla breakom već u prvom gemu meča.

U drugom setu nije bilo gubitaka servisa, a Čilić je najbolju priliku imao kod vodstva od 2:1, kada je Seppi držao sa spašenih 15:40. Te dvije break-lopte bile su jedine u setu, odluka je pala u tie-breaku, a u njemu je Marin krenuo bolje, vodio s 4:1, pa nakon Talijanovog povratka iskoristio svoju treću set-loptu, kod vodstva od 9:8. U međuvremenu, izvukao je i već spomenutu meč-loptu, s asom u pravom trenutku.

Treći set riješen je breakom četvrtopostavljenog hrvatskog tenisača kod 4:4, njegovim jedinim u ovom meču. U tom gemu izveo je preokret nakon tri Seppijeve gem-lopte, 40:15 i prednosti, da bi na servisu za pobjedu ostavio suparnika bez prilike da ostane "na površini". Kako je Marin servirao u drugoj i trećoj dionici, bilo je teško očekivati da će Talijan uspjeti uzvratiti.

S ukupno 13 asova i solidnih 62 posto ubačenog prvog servisa, prvi hrvatski reket olakšao je samom sebi put do četvrtog polufinala u sezoni. Za finale će se boriti s jačim iz četvrtfinalnog ogleda Francuza Adriana Mannarina i petopostavljenog Rusa Mihaila Južnog, a ako pogledamo ovogodišnju tradiciju, Čilić se nema čega plašiti u tom meču. Svaki put kada je ove sezone stigao do polufinala, napravio je i korak više, s pobjedama u Marseilleu (Južni), Umagu (Fabio Fognini) i nedavno u Pekingu (Ivan Ljubičić) u toj fazi turnira.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.