Zvonareva bolja od Wozniaki u Istanbulu

Posljednji meč programa u Istanbulu, a ujedno i prvi u crvenoj grupi, odigrale su jučer Caroline Wozniacki i Vera Zvonareva.
Meč je završen rezultatom 2:1 (6-2, 4-6, 6-3) u setovima u korist Ruskinje, nakon više od dva sata borbe. Zvonareva je sjajno otvorila ovaj okršaj.

U prvom setu je iskoristila jedine dvije break lopte, te tako došla do seta, rezultatom 6-2. Drugi set je donio veliku borbu, a Zvonareva je odlično stajala do 4-5 i svog servisa. Tada je na scenu stupila Dankinja i svoje prve break, a ujedno i set lopte pretvorila u 6-4. Ipak, treći set je Ruskinja otvorila sa dva uzastopna breaka i imala je 4-1.

Činilo se kako će se Dankinja vratiti u meč, nakon breaka polovinom seta, ali je Zvonareva uspjela sačuvati svoj servis do kraja. Treći set je pripao Zvonarevoj, rezultatom 6-3. Tako je svjetska broj 1, nakon jučerašnje pobjede, upisala i svoj prvi poraz.

Stanje na tabeli u crvenoj grupi: Kvitova ima jednu pobjedu, Wozniacki ima po pobjedu i poraz, kao i Zvonareva, a Radwanska je u jedinom meču poražena.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.