ATP Masters Shanghai 2011

Pretposljednji Masters u sezoni igra se od 9. do 16. oktobra. Ovaj turnir je jedini masters u Aziji, tj. jedini van Evrope i Sjeverne Amerike. Nema dugu tradiciju, prvi put je održan 2009. godine kao Shanghai ATP Masters 1000, kada je proglasen za najbolji masters u toj godini. Sljedece, tj. prosle godine, turnir je nazvan »Shangai Rolex Masters«, po generalnom sponzoru – Rolex-u, i ponovo je proglasen najboljim turnirom svoje kategorije. 


Turnir se odrzava na mjestu na kom se od 2005. do 2008. godine odrzavao zavrsni masters turnir (koji se od tada igra u Londonu  ). Kompleks je u mjestu Maqiao, Min Hang District u Sangaju. Centralni teren prima 15000 ljudi, Grand Stand 2, izgradjen 2009. godine, oko 5000 ljudi. 


U finalu prvog turnira u Sangaju Davidenko je pobijedio Nadala, a prosle godine su se u zavrsnici sastali Marej i Federer, Endi je pobijedio rezultatom 6-3, 6-2. 

Žrijebe turnira možete naći ovdje. A se mečeve takođe možete pogledati ovdje.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.