Finale US Opena pomjereno za ponedeljak

Finale US opena u muškoj konkurenciji ubuduće bi i zvanično trebalo da bude održavano ponedeljkom, izjavio je direktor turnira Džim Karli.
Poslednje četiri godine kiša je primoravala organizatore četvtrtog godišnjeg Gren slem turnira da pomeraju finale sa nedelje, na ponedeljak.

Navodi se da se razmatra mogućnost pomeranja i ženskog finala, sa subote na nedelju, tako da bi i teniserke imale dan odmora između polufinala i meča za titulu.

Karli je naglasio da je tek započet proces pregovora o eventualnoj promeni termina održavanja finala sa televizijskom mrežom Si Bi Es (CBS).

Trenutno, US open je jedini gren slem turnir koji između polufinala i finala nema dan pauze, što je glavni razlog koji organizatori navode za predlog promene termina.

Inače, bord direktora Americke teniske federacije (USTA) saopštio je da razmatra nekoliko varijanti, među kojima je i mogućnost da se muško finale zadrži u nedelju, s tim što bi se polufinale igralo u petak.

Jedan od vrhunskih tenisera koji su se izjasnili za promenu termina održavanja finala na US Openu je i Švajcarac Rodžer Federer koji je ovaj mogući potez organizatora US Opena nazvao "pravim potezom za naš sport".

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.