Shanghai 2011 : Lopez bolji od Tipsarevića

Srpski teniser Janko Tipsarević takmičenje na Mastersu u Šangaju završio je već na startu, porazom od Španca Felisijana Lopesa.
Lopes je do trijumfa došao sa 7:6 (7:2), 7:6 (7:3), posle dva sata i četiri minuta igre, a Tipsarević je tako izvesno ostao bez šanse za ulazak među deset najboljih na svetu do kraja godine.

Španac će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz susreta Amerikanca Aleksa Bogomolova juniora i Marsela Granoljersa iz Španije.

Na samom početku meča obojica su bili sigurni pri svojim servisima i ni na jednoj strani nije viđena prilika za brejk. To se promenilo u šestom gemu, kada je Lopes tri puta imao priliku da oduzme servis Tipsareviću, ali je srpski teniser svaki put uspeo da se odbrani, a potom i izjednači na 3:3.

Slično se desilo i u naredna dva gema, Lopes je lako dobio svoj servis gem, da bi se Tipsarević mučio, ali je ipak došao do 4:4. Španac je potom vrlo brzo poveo sa 5:4, pa je srpski teniser u narednom gemu servirao za ostanak u setu, u čemu je uspeo. U naredna dva gema nije bilo brejkova pa je set ušao u taj brejk. Lopes je krenuo furiozno i brzo je poveo sa 5:0, pre nego što se Janko 'probudio' i smanjio na 5:2, a potom je stao i Španac je poveo sa 1:0.

Posle izgubljenog prvog seta, Tipsarević je zaigrao mnogo bolje, odmah je poveo sa 1:0, a potom uz prvi brejk na meču i još jedan siguran servis došao do 3:0. Lopes se mnogo mučio u četvrtom gemu, ali je uspeo da ga dobije pre nego što je u narednom došao do tri brejk lopte i drugu iskoristio za 3:2.

Tipsarević je ponovo krenuo agresivno na Lopesov servis i ponovo mu ga je oduzeo, ali je španski teniser odmah istom merom uzvratio i smanjio na 4:3, a potom i izjednačio. U narednim gemovima obojica su osvojili svoje servis gemove pa je i drugi set ušao u taj brejk, ali je Tipsarević svojim greškama dozvolio Lopesu da ga lako osvoji i trijumfuje.

Pored Tipsarevića, na teren će u utorak izaći i Viktor Troicki, koji na startu turnira igra protiv Rajana Herisona iz Sjedinjenih Država, ali je njihov duel smešten na teren koji nije pokriven kamerama.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.