ATP Sankt Peterburg : Tipsarević u četvrtfinalu na Italijana Staračea

Janko Tipsarević plasirao se u četvrtfinale turnira u Sankt Peterburgu, pošto je Mihaelom Berer predao meč pri Jankovom vođstvu 6:3, 2:0.
Tipsarević će u četvrtfinalu igrati sa Potitom Staračeom iz Italije, koji je sa 2-0 u setovima dobio osmog nosioca Dmitrija Tursunova.

U jedinom dosadašnjem okršaju Tipsarević je dobio Italijana sa 6:3, 7:6, pre tri godine baš u Sankt Peterburgu. Starače ima 30 godina, najbolji plasman mu je 27. mesto na svetu 2007. godine, a trenutno je 57. na ATP listi.

U prva dva gema teniseri su razmenili po brejk, a prvi je svoj servis sačuvao Tipsarević i poveo je sa 2:1. U sledećem gemu Nemac je duplom greškom poklonio dve vezane brejk šanse rivalu, ali je potom uzeo četiri poena u nizu i izjednačio je na 2:2.

Ono što nije tada, Janko je uspeo u šestom gemu, kada je napravio brejk i poveo sa 4:2. Do kraja seta Tipsarević je bez većih problema osvajao gemove na svoj servis i osvojio je prvi set (6:3).

Janko je na početku drugog seta napravio je brejk i poveo sa 2:0, a potom je Berer predao meč zbog povrede.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.