ATP Sankt Peterburg : Tipsarević u polufinalu

Posle velike bobre i više od dva sata igre, sprski teniser Janko Tipsarević uspeo je da savlada Potita Staraćea sa 2:1 (6:7(8), 6:2, 6:1). Protivnik u polufinalu turnira u Sankt Peterburgu biće mu Aleks Bogomolov Junior, koji je ranije bio bolji od našeg Dušana Lajovića.
Iako je Janko dominirao tokom većeg dela meča, morao je mnogo energije da uloži kako bi savladao 57. tenisera na ATP listi, kome je u poslednja dva seta prepustio samo tri gema.
Veoma izjednačena borba vodila se u prvom setu, gde su protivnici skoro bez greške servirali, na šta ukazuje i činjenica da je Janko imao samo dve brejk šanse koje nije iskoristio.

U taj brejk viđena je prava drama i kada se činilo da će Janko izaći kao pobednik, dogodilo se suprotno. Smenjivali su se protivnici u vođstvu sve do 4:4, kada je 13. igrač sveta poveo sa 6:4 i imao dve set lopte, ali nijednu nije iskoristio. Prihvatio je Staraće takav poklon, uzvratio svom snagu i rezutlatom 10:8 rešio set u svoju korist posle sat vremena i 11 minuta igre.

U nastavku je Tipsarević zaigrao istim intenzitetom, samo što je počeo da osvaja i gemove na servis Italijana, prvi u meča za 4:2, potom i za 6:2, kada je duplom servis greškom Staraće odveo meč u odlučujući set.

Očigledno da je bio presudan šesti gem u drugom setu, kada je Janko slomio otpor protivnika, jer je od tada osvojio pet uzastopnih geomva, što je rezultiralo i vođstvom na startu trećeg seta. Do kraja je rutinskom igrom savladao borbenog Staraćea i plasirao se među četiri najbolja tenisera na turniru u "carskom gradu".

Protvinik u polufinalu biće mu Amerikanac Aleks Bogomolov Junior, koji je prvom četvrtfinalu pobedio Dušana Lajovića.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.