ATP Shanghai 2011 : Nadal odlazi kuči

Drugi reket sveta, španac Rafael Nadal eliminisan je u osmini finala turnira Masters serije u Šangaju.

Najveće iznenađenje na turniru, i jedno od najvećih u godini, priredio je Nemac Florijan Majer koji je od Španca bio bolji sa 7:6(5), 6:3.

Majer će u četvrtfinalu čekati boljeg iz duela Španca Felisijana Lopesa i šestog nosioca Čeha Tomaša Berdiha.

Majer je potpuno zasluženo slavio posle skoro dva sata igre sa Nadalom. Imao je fantastičan prvi servis (89%), te je osvojio deset vinera više od Španca (29-19).

Nemac je dominirao na mreži gde je osvojio 21 poena od 29 izlazaka. Nadal je samo 11 puta napao rivala na taj način i sedam puta bio uspešan. Španac tokom meča nije imao ni jednu brejk šansu, dok je Majer iskoristio dve od četiri.

Nadal je drugu godinu uzastopnu ispao u trećoj rundi Mastersa u Šangaju. Prošle godine je od njega bio bolji Austrijanac Jirgen Melcer, nekoliko nedelja pošto je Španac osvojio US open.

Ovo je tek drugi put ove godine da je Španac zaustavljen na nekom turniru pre četvrtfinala. Prethodno ga je Hrvat Ivan Dodig eliminisao u drugoj rundi Rodžers kupa.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.