Abu Dabi: Polufinala Federer - Đoković i Nadal - Ferer

Novak Đoković će u polufinalu egzibicionog turnira igrati protiv jednog od najboljih tenisera svih vremena, Švajcarca Rodžera Federera, a meč počinje tačno u podne po našem vremenu.
Oba polufinalna meča možete pogledati ovdje.

Ovo će biti 25 okršaj Đokovića i Federera, a Švajcarac ima blagu prednost iz prethodnih duela, 14-10. Međutim, u 2011. godini Đoković je dobio četiri od pet duela.

Srpski teniser se u polufinale Mubadala svetskog teniskog šampionata u Abu Dabiju plasirao pobedom nad Francuzom Gaelom Monfisom sa 6:2, 4:6, 6:2, dok je Federer bio slobodan u četvrtfinalu.

U drugom polufinalnom duelu od 14:00 časova sastaće se drugi reket sveta Rafael Nadal i njegov zemljak David Ferer koji je do četiri najbolja stigao trijumfom nad Žo-Vilfredom Congo, takođe u tri seta, sa 2:6, 7:6(5), 6:2.

Pobednik ovog egzibicionog turnira zaradiće 250.000 dolara. Nova sezona u ATP turu zvanično počinje 2. februara Hopman kupom mešovitih parova u Pertu (Australija), na kojem neće učestvovati srpski teniseri.

Đoković će sezonu početi tek 16. januara na prvom Gren slemu godine, Australijen openu u Melburnu gde će braniti titulu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.