Ken Rosewall nije baš optimističan u pogledu Lleytona Hewitta

Australska teniska legenda Ken Rosewall nije baš optimističan glede nastavka karijere Lleytona Hewitta, koji je u posljednjih nekoliko godina imao mnogo problema s ozljedama.
"Ako ga ozljede i dalje budu stizale, pretpostavljam da će se povući. Zaista nije imao sreće, no to je možda zbog njegova načina igre na tvrdim podlogama. Mislim da je on tip igrača koji bi volio nastaviti igrati, no ako bude počeo nizati poraze, vjerojatno će shvatiti da mu to ne čini ništa dobro", rekao je 77-godišnji Rosewall za APP.

Hewittova karijera otpočetka je obećavala mnogo više nego što je do sada pokazala. Iako je svojevremeno bio prvi tenisač svijeta (2001.) i iako je osvojio po dva Grand Slama i Masters Cupa, 30-godišnji Australac u posljednjih 4-5 godina muku je mučio s ozljedama koljena, gležnja, ručnog zgloba, kuka i stopala pa je njegova karijera krenula silaznom putanjom.

Zbog potonje ozljede morao je i na operaciju, zbog koje je u 2011. godini odigrao samo 20 mečeva na Touru (9 pobjeda). Trenutno je tek 186. tenisač svijeta i njegovoj karijeri vrlo brzo mogao bi doći kraj, mišljenja je Rosewall, osvajač osam Grand Slam naslova.

"Vjerujem da će Lleyton uvijek misliti da je tu negdje i da ima šansu igrati dobro. Opasan je igrač u bilo kojem ždrijebu. No, sada ima i neke druge stvari na pameti, poput obitelji. Imao je odličnih trenutaka u Wimbledonu i na US Openu. Iz australske perspektive, on je sigurno jedan od naših najboljih tenisača."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.