Australian Open: I Blake se povukao sa turnira

James Blake neće se pojaviti na Australian Openu, prvom Grand Slamu sezone u Melbourneu, no okolnosti nisu sasvim jasne. Amerikanac je tek rekao kako se radi o osobnim razlozima.

Blake, koji je 32 godine napunio u srijedu, posljednje je dvije godine imao problema s ozljedama i mnogi su ga već počeli otpisivati. No, svima je dokazao suprotno i serijom dobrih rezultata stigao sa 173. na trenutno 59. mjesto ATP ljestvice.

Blake je u Melbourneu prethodno nastupio devet puta. Najbolji rezultat ostvario je 2008. (četvrtfinale), a zanimljivo je da nijednom nije ispao u prvom kolu. U svom posljednjem nastupu prije dvije godine ispao je u drugom kolu od Juana Martina Del Potra s 10:8 u petom setu. Još četiri puta zaustavljen je u osmini finala.

Robin Söderling već je otkazao svoj nastup u Melbourneu, sada mu se pridružio Blake, a pod velikim znakom pitanja još su nastupi Marina Čilića i Čileanca Fernanda Gonzaleza.

Potonji se zbog ozljeda kuka i koljena strmoglavio na 298. mjesto ljestvice i ne želi nastupiti na Australian Openu ako će to ugroziti njegovo sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Londonu. Podsjetimo, Čileanac je 2007. igrao finale Australian Opena te je vlasnik čak tri olimpijske medalje. 2004. u Ateni osvojio je zlato u paru i broncu u singlu, a četiri godine kasnije u Pekingu srebro u singlu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.