Del Potro: Španija je favorit

Finale Davis Cupa izmeđe Španije i Argentini održava se u Sevilji od 2-4.12.2011. godine. 
Ovaj dvoboj  bit će prilika Argentincima za revanš nakon što su ih Španjolci svladali u finalu istog natjecanja 2008. godine.

Španjolska je 2008, bez pomoći Rafaela Nadala, slavila na tvrdoj podlozi u Mar del Plati, ali Argentinci su tada za protivnika, osim Španjolaca, imali i sami sebe, barem ako je suditi po sukobima unutar reprezentacije koji su narušili atmosferu i zajedništvo.

No, sada su stvari bitno drugačije, što je potvrdio i Martin del Potro: "Te stvari su prošlost, daleka prošlost. Sada smo nešto odrasliji, a i osobno sam dosta napredovao pa mislim da imamo šansu za revanš."

"Sada je ipak riječ o nekim drugim igračima, drugoj podlozi, drugoj dvorani i Španjolci su ovaj put favoriti" dodao je 23-godišnji Argentinac.

S druge strane, Španjolac Fernando Verdasco je svjestan da će Argentinci tražiti način da uzvrate: "Prošli put su oni bili domaćini i zasigurno će se htjeti osvetiti za poraz. Mi se nećemo s tim zamarati i u dvoboje ćemo ući kako da je prvi put u pitanju."

Španjolci u finale ulaze kao favoriti, a tek ostaje za vidjeti koliko će na njih utjecati činjenica da su Nadal i Ferrer prošli tjedan nastupali na završnici sezone u Londonu. Nadal je svoj nastup završio u skupini, dok je Ferrer došao do polufinala.

Igrajući za reprezentaciju Nadal je na zemlji ostvario skor od 14-0, a Ferrer 11-0, što Argentincima baš i ne ostavlja previše nade. Vrijedi spomenuti i podatak kako su Španjolci dobili zadnjih 20 od 22 susreta odigranima na zemljanoj podlozi.

Nadolazeće finale je za službenu stranicu Davis cupa prokomentirao i trećeplasirani igrač svijeta Roger Federer: "Siguran sam da će to biti otvoren susret, ali iskreno Španjolci su veliki favoriti. Igraju kod kuće i zaista su sjajna momčad."

Izvlačenje parova za trodnevni teniski spektakl će biti u četvrtak kada ćemo saznati i službene postave od strane Alberta Coste i Tita Vazqueza.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.