Marijan Vajda: " Novak nije obračao požnju na svoje tijelo"

Novak Đoković je povredu ramena zaradio na Mastersu u Montrealu, ali je ipak uspeo da osvoji US Open, da bi potom beležio ne tako sjajne rezultate kao u prvih devet meseci ove godine, u čemu ga je dodatno omela i povreda leđa, koju je zaradio u Njujorku.

“Nije obraćao pažnju na telo. Toliko se predao treniranju i tenisu, pa je došlo do povrede ramena, a onda su se nadovezali i ostali problemi, što ga je koštalo drugog dela sezone”, istakao je dugogodišnji trener Novaka Đokovića Marjan Vajda 

Slovački trener je Đokovića počeo da trenira pre šest godina, a srpski teniser mu je rekao da mu je cilj da bude broj jedan na svetu. Vajda je posle Mastersa u Rimu bio siguran da će se to ostvariti.

“Kada je Novak pobedio Nadala, prvo u Madridu pred domaćom publikom, a onda i u Rimu, tada sam prvi put pomislio da će zaista biti najbolji na planeti. Bio sam ubeđen da će na Rolan Garosu da igra finale, pa možda čak i pobedi Španca u Parizu. Postigli smo sve što se moglo poželeti u jednoj godini. Sada mogu samo da poželim srećan Božić, dobro opuštanje i pripreme za novu sezonu”, rekao je Vajda.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.