Federer kreće u narednu sezonu agresivnije nego ikada

Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena ponešen sjajnom formom s kraja sezone, napravio je raspored turnira na kojima će učestvovati u prvom delu 2012. i koji je obiman kao nijedan drugi u poslednjih sedam godina.
Švajcarac se po nekima preopteretio, po nekima i nije jer je fizički dovoljno spreman za stalno igranje, ali on želi samo jedno a to je da za početak sa drugog mesta skine Rafaela Nadala a onda da u drugom delu sezone napadne i vodećeg Novaka Đokovića.

Sezona za Rodžera počinje 2. januara u Dohi, a zatim će na Australijan openu pokušati da se dočepa prvog Gren slema u godini. Ni u februaru nema odmora za Švajcarca - prvo će igrati za Švajcarsku u Dejvis kupu protiv SAD u Friburgu (10.-12.2.) a onda putuje za Roterdam, da bi drugi mesec u godini okončao učešćem na turniru u Dubaiju.

Poslednji put je Federer vezao Australijan open, Roterdam i Dubai pre sedam godina što dovoljno govori o njegovim namerama za 2012. i precrtavanju pomisli na penziju.

Federer će u martu igrati egzibicioni meč u Njujorku a onda i učestvovati u Indijan Velsu odnosno Majamiju. O aprilu, šljaci i Rolan Garosu drugom prilikom. Prvo mora da se vidi dokle će dogurati u prva tri meseca.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.