Tipsarević: " Probaću se oporaviti do Novaka"

Janko Tipsarević je pobedom nad Flaviom Ćipolom od 6:7(2), 6:1, 6:1 zakazao četvrtfinalni duel sa Novakom Đokovićem, u koji će ući nešto umorniji od najboljeg igrača sveta jer je potom nastupio i u dublu.

Za razliku od pojedinačne konkurencije, Tipsarević je u tandemu sa Leanderom Paesom poražen od švedsko-rumunskog dubla Robert Lindšted/Horija Tekau sa 6:4, 7:5, ali ističe da će protiv Đokovića vremenski uslovi biti važniji faktor od individualnog umora.

“I protiv Ćipole nije bilo lako. Sunce je bilo tačno na sredini, iznad terena, a vetar je duvao jako i kovitlao se nasred terena. Ipak, iako sam mnogo energije uložio u prvom setu, sledeća dva sam odigrao mnogo lakše, tako da umor ne bi trebalo da bude neki naročit faktor. Probaću da se oporavim na najbolji mogući način za duel sa Novakom”, bio je prvi Jankov utisak posle pobede nad Italijanom.

Ćipola je i za vreme, a i posle meča, mnogo toga prigovarao sudijama, za šta je Tipsarević imao razumevanja.

“Jeste, sudije nisu baš najsrećnije odradile svoj posao. Videle su prestupe prilikom servisa od jednog centimetra, a ne vide kada lopte izađu u aut čitavih deset centimetara. Nadam se da smo sa time, ipak, završili jer će u meču sa Novakom biti korišćen sistem ‘sokolovo oko’, tako da nikakvog gunđanja neće biti”, rekao je uz osmeh Janko tokom intervjua za TV Sport Klub.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.