Davis Cup: Hrvati stigli u Argentinu


Hrvatska reprezentacija u sastavu Marin Čilić, Ivo Karlović, Antonio Veić iLovro Zovko stigla je u Buenos Aires. Prva trojica stigli su iz Miamija, gdje su nastupali na Masters 1000 turniru, a Zovko iz Europe.
"Zadovoljni smo uvjetima i igralištem. Možda je i u boljem stanju nego što smo očekivali. Za sada je dosta tvrdo, vidjet ćemo hoće li ga do petka Argentinci usporiti", rekao je Željko Krajan, koji će u Argentini imati pomoć Igora Šarića, bivšeg Davis Cup reprezentativca.
Dvoboj Argentine i Hrvatske odigrat će se na stadionu Mary Teran de Weiss, poznatiji kao Parque Roca, kapaciteta 14.510 gledatelja. Podloga je, prema očekivanju, zemljana. Gaučosi su veliki favoriti - na zemlji pred svojim navijačima nisu izgubili još od 1998. godine.
"Bilo bi nezahvalno reći da nemamo šanse. Čilić se diže u formi nakon ozljede, Karlović je pokazao u Japanu kakve je mečeve sposoban dati u Davis Cupu, Veić se na zemlji uvijek dobro osjeća. Ne možemo pobjeći od činjenice da su Argentinci veliki favoriti, ali možemo očekivati da će naši dečki dati maksimum i tražiti šansu u svakom meču. Bez šanse nismo, ovo je Davis Cup u kojem uvijek može biti iznenađenja", optimističan je Krajan.
Argentinci na čelu s izbornikom Martinom Jaiteom u sastavu imaju Juana Martina Del Potra (10. tenisač svijeta), Juana Monaca (16.), Davida Nalbandiana (50.) i Eduarda Schwanka (187.). Krajan je svjestan njihove kvalitete.
"Nalbandianov renking ne govori o njegovim mogućnostima, svi znaju što može kad je motiviran. To je jedna od tri-četiri najjače reprezentacije na svijetu, a pogotovo kad igra kod kuće, uz domaću publiku. Jedini teži suparnik je možda Španjolska kad je domaćin na zemlji. Argentinci i ove sezone žele osvojiti Davis Cup, a mi smo tu da im pokušamo poremetiti planove."

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.