Monte Carlo: Đoković u tri seta do finala

ATP Monte Carlo 2012: Novak Đoković se po drugi put u karijeri plasirao u finale turnira Masters serije u Monte Karlu savladavši Tomaša Berdiha sa 4:6, 6:3, 6:2 u polufinalnom duelu odigranom po snažnom vetru. 

Nije baš sve krenulo kako treba za najboljeg tenisera sveta, koji se nije snalazio najbolje po vetrovitom vremenu, a pritom je imao priličnih problema sa prvim servisom rivala. Samo jedan jedini poen u prvom setu Berdih je izgubio kada je uspeo da ubaci prvi servis gde treba, no kako je u čak 60% slučajeva morao da servira i po drugi put, neizvenost je bila konstantna. 
Đokovićev brejk za 4:2 nije mu doneo mnogo toga dobrog, jer je češki teniser sjajnom serijom potpuno preokrenuo zbivanja na terenu. Osvojivši 11 od 13 narednih poena, Berdih je najavio kome će pripasti uvodna deonica, a loše procene bile su razlog što je Nole u dva navrata reketom udarao o igralište, nezadovoljan svojim nastupom. Prvi set osvojio je Berdih. 

Na samom početku drugog seta Đoković je pokazao zašto je prvi teniser svijeta te odličnom igrom ne dopustivši Berdihu ni najmanju šansu osvoji je drugi i treći set i tako se plasirao u finale Mastersa u Monte Carlu gdje čeka pobjednika iz duela Nadal - Simon

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.