WTA Stuttgart: Woznicaki ispala, Azarenka sigurna

WTA Stuttgart 2012:  Pregršt uzbuđenja vidjeli smo u šest pojedinačnih mečeva drugog kola WTA turnira u Stuttgartu. Braniteljica naslova Julia Goerges je ispala, Caroline Wozniacki je doživjela težak poraz, a Mona Barthel upisala je svoju najveću pobjedu u karijeri...

WTA turnir u Stuttgartu polako se zahuktava. Četvrtak je donio mnogo uzbuđenja, a poslije šest odigranih mečeva poznati su svi četvrtfinalni parovi.

Prva nositeljica Viktorija Azarenka prošla je dalje nakon što joj je Andrea Petkovic predala meč u drugom setu. Bjeloruskinja je vodila 6:2, 4:4 kada je nesretna Njemica uganula gležanj desne noge. Petkovic je ovo bio prvi turnir otkako je ozlijedila leđa.

Azarenka će u četvrtfinalu igrati protiv još jedne Njemice, Mone Barthel, apsolutnog otkrića 2012. godine. Barthel je sa 6:3, 6:1 nadigrala sedmu tenisačicu svijeta Marion Bartoli i došla do svoje prve Top 10 pobjede.

"Bio je to jedan od mojih najboljih mečeva. Odmah sam joj pritiskala servis i to mi je pomoglo da igram pred ovakvom publikom."

Samo nekoliko tjedana nakon što ju je pobijedila u finalu Kopenhagena, Angelique Kerber ponovno je bila kobna po Caroline Wozniacki. Ovaj put još uvjerljivije - 6:1, 6:2. Njemica je četiri puta oduzimala servis suparnici, kojoj nije dopustila ni jednu break loptu.

Kerber će za polufinale igrati protiv treće nositeljice Petre Kvitove, koja je sa 6:2, 6:2 porazila bivšu osvajačicu Roland Garrosa Francescu Schiavone.

Peta nositeljica Samantha Stosur izbacila je lanjsku osvajačicu Juliju Goerges (6:2, 2:6, 6:3), a Kineskinja Na Li zaustavila je lucky losera Akgul Amanmuradovu sa 6:4, 6:4.

Četvrtfinalni parovi su Azarenka - Barthel, Radwanska - Li, Kerber - Kvitova i Stosur - Šarapova.

WTA Stuttgart, 2. kolo:
Azarenka (Bjelorusija, 1) - Petkovic (Njemačka) 6:2, 4:4, predaja Petkovic
Barthel (Njemačka, WC) - Bartoli (Francuska, 7) 6:3, 6:1
Li (Kina, 8) - Amanmuradova (Uzbekistan, LL) 6:4, 6:4
Kerber (Njemačka) - Wozniacki (Danska, 6) 6:1, 6:2
Kvitova (Češka, 3) - Schiavone (Italija) 6:2, 6:2
Stosur (Australija, 5) - Goerges (Njemačka) 6:2, 2:6, 6:3

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.