Đoković: " Šljaka zahteva najbolju fizičku spremu"

ATP Monte Carlo 2012: Novak Đoković izjavio je pred turnir u Monte Karlu da se raduje povratku na šljakaste terene.

"Dobro je vratiti se na šljaku, na kojoj nisam igrao od prošlogodišnjeg Rolan Garosa. To je podloga koju volim jer sam na njoj odrastao i volim da proklizavam. Do pre nekoliko godina u Srbiji nije bilo terena sa drukčijom podlogom", rekao je Đoković.

Novak je prošle godine propustio turnir u Kneževini, a sada će nastojati da prekine sedmogodišnju vladavinu Rafaela Nadala.

"Prošle godine sam imao izvanrednu sezonu i nadam se da ću na isti način nastaviti i ove godine. Drago mi je da smo sada dobili nedelju više između Majamija i Monte Karla, jer mi je to omogućilo da se odmorim i treniram na terenima na kojima se igra turnir. Uveren sam da ću biti potpuno spreman i jedva čekam da takmičenje počne".

Prvi teniser sveta svestan je da ga u narednih nekoliko nedelja očekuje veliki napori.

"Svi već znamo kako treba da igramo Madrid i Rim koji idu jedan za drugim. Naučio sam kako da se brzo oporavim od napornih mečeva na šljaci. To je podloga koja zahteva najbolju fizičku spremu i da biste ostvarili rezultat morate da bude u top formi".

Đoković je kao prvi nosilac slobodan u prvoj rundi, a u drugoj igra sa pobednikom meča između Andreasa Sepija i Viktora Haneskua.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.