Monte Carlo: Verdasco bolji od Dodiga

ATP Monte Carlo 2012: Španac Fernanda Verdasca plasirao se u treće kolo, prvog mastersa sezone na šljaci, Monte Carla pobjedom nad Ivanom Dodigom .
Prilično izjednačeni meč Dodiga i Verdasca otišao je na stranu Španjolca (3:6, 6:3, 6:1) ponajviše zahvaljujući realizaciji break lopti.

Dodig je osvojio prvi set realiziravši jedinu break loptu, a svoju pravu priliku za pobjedu, ili bolje rečeno prilike, propustio je u drugom setu.

Iako je Verdasco u toj dionici ubacio čak 80% prvog servisa, Dodig se izborio za pet break lopti, ali nije iskoristio ni jednu. S druge strane, Verdasco je realizirao jednu od dvije i zahvaljujući breaku u šestom gemu izjednačio meč.

U odlučujućem setu Dodig je nadoknadio početni break zaostatka i izjednačio na 1:1, no nakon što je po drugi put u nizu izgubio svoj servis, njegova igra se raspala. Verdasco praktički nije mogao promašiti prvi servis, a još dvaput je oduzeo početni udarac Dodigu i poslije sat i 59 minuta igre zaključio meč.

Na koncu su oba tenisača imala po sedam break lopti. Verdasco je realizirao pet, a Dodig dvije i to je segment igre koji se doima ključnim u raspletu ovog meča.

Verdasco je tako drugi dan u nizu pobijedio nakon što je izgubio prvi set. U ponedjeljak se u istoj situaciji našao protiv Oliviera Rochusa, ali je tada do pobjede došao tek sa 7:5 u trećem setu.

Španjolac je prije dvije godine igrao finale Monte Carla, a u trećem kolu ove godine igrat će protiv boljeg iz dvoboja Tsonga - Kohlschreiber.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.