WTA Stuttgart: Šarapova i Azarenka u finalu

Dvije trenutno najbolje tenisačice svijeta odmjerit će snage u nedjeljnom finalu Stuttgarta. Viktorija Azarenka ponovno je bez većih problema pobijedila Agnieszku Radwansku, a Marija Šarapova je izbacila Petru Kvitovu.

Po peti put ove sezone u isto toliko mečeva Viktorija Azarenka pobijedila je Agnieszku Radwansku. Njihov posljednji okršaj, u Indian Wellsu, prva tenisačica svijeta dobila je uz gubitak samo dva gema. Ove subote bila je gotovo jednako uvjerljiva (6:1, 6:3).

"Jako poštujem sve što je Agnieszka napravila ove sezone. Znam da protiv nje moram igrati svoj najbolji tenis, ona iz mene izvlači ono najbolje. Trajanje meča zaista nije bitno. Možete provesti dva sata na terenu i ne imati nikakve izmjene, a možete provesti jedan sat i može biti jako napeto. Ne vodim previše računa o tome", rekla je Azarenka, koja u međusobnom omjeru sada vodi 10-3.

Jedinu šansu za povratak u meč Poljakinja, koja je ove sezone izgubila samo pet mečeva (svih pet od Azarenke), je propustila početkom drugog seta kada je napravila break za vodstvo 2:1. No, do kraja meča uhvatila je još samo jedan gem. Unatoč porazu, nije bila previše razočarana.

"Još jedno polufinale na jakom turniru nije loš rezultat, ali nije zabavno igrati stalno protiv iste tenisačice. Ona igra zaista sjajno ove sezone, a ja ću se vratiti dogodine i pokušati osvojiti taj automobil."

U drugom polufinalu Marija Šarapova nanijela je još jedan bolan poraz Petri Kvitovoj. Nakon polufinala Australian Opena ove godine, Ruskinja je slavila i u polufinalu Stuttgarta. Bilo je 6:4, 7:6 (3) poslije dva sata igre. Šarapova je servirala za meč kod 5:4 u drugom setu, čak i propustila meč loptu prije nego što je u 13. igri ipak privela susret kraju.

"Imala sam puno prilika, baš kao u Melbourneu. Nisam dobro reternirala i mislim da je to bilo ključno. Isto tako ona je servirala dobro kada joj je trebalo, a s osnovne linije bila je vrlo agresivna. Razočarana sam zbog poraza, ali ušla sam u polufinale svog prvog zemljanog turnira sezone pa ću možda za dva dana biti sretna zbog toga", rekla je Kvitova, koja je prije ovog meča imala 27 uzastopnih pobjeda u dvorani.

WTA Stuttgart, polufinale:
Azarenka (Bjelorusija, 1) - Radwanska (Poljska, 4) 6:1, 6:3
Šarapova (Rusija, 2) - Kvitova (Češka, 3) 6:4, 7:6 (3)

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.