Monte Carlo: Poraz i kraj za Ivana Ljubičića

ATP Monte Carlo 2012: Ivan Ljubičić, odigrao je posljednji meč u svojoj profesionalnoj karijeri. U prvom kolu Masters 1000 turnira u Monte Carlu Ljubo je izgubio od Ivana Dodiga, osvojivši pritom samo tri gema.

Ivan Ljubičić oprostio se od teniske karavane uvjerljivim porazom od Ivana Dodiga (6:0, 6:3), no uz sve poštovanje prema pobjedniku meča, glavna priča je ipak bila ta da je ovo Ljubičiću bio posljednji meč u karijeri.

Nekoć treći tenisač svijeta u nedjelju jednostavno nije bio adekvatan suparnik Dodigu. Kao da je što prije želio privesti kraju taj posljednji meč i službeno zatvoriti posljednje poglavlje svoje bogate karijere.

U meču koji je trajao 71 minutu Dodig je šest puta oduzimao servis Ljubičiću, koji je do svog jedinog breaka stigao u drugom setu.

Ljubičić je ubacio tek 40% prvog servisa, a Dodig 51%. Međugorac je osvojio 19 poena više protiv servisa (33-14) i ukupno 21 više u meču (60-39). No, statistički podaci u ovom meču ipak su u drugom planu.

Dodigu je ovo prva pobjeda u Monte Carlu, a u drugom kolu igrat će protiv 13. nositelja Fernanda Verdasca ili Oliviera Rochusa.

ATP Masters 1000 Monte Carlo, 1. kolo:
Dodig (Hrvatska) - Ljubičić (Hrvatska) 6:0, 6:3

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.