Monte Carlo: Meč Nadal - Simon uživo


ATP Monte Carlo 2012 Live: Drugi polufinalni meč Mastersa u Monte Carlu između Rafaela Nadala i Gillesa Simona na programu je od 15:00 časova. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje.

U četvrtfinalu je Nadal svladao Švicarca Stanislasa Wawrinku 7-5, 6-4, te je tako došao do osme pobjede, u isto toliko mečeva protiv ovog suparnika. I ne samo to, s ovim današnjim mečom u Monte Carlu, Nadal je došao do 17-0 u setovima protiv Wawrinke. Dok je Gilles Simon do polufinala došao pobjedom nad Jo-Wilfried Tsongom sa 7-5, 6-4 po setovima.

Do sada su Nadal i Simon odigrali ukupno pet mečeva a Nadal vodi u međusobnom skoru sa 4-1. Zadnji meč odigrali su 2010. godine na US Openu i Nadal je bio bolji u tri seta. Svi njihovi protekli mečevi igrani su na tvrdoj podlozi, što znači da će im ovo biti prvi međusobni meč na šljaci gdje je izraziti favorit sedmostruki šampion Monte Carla Rafael Nadal.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.