Finale Monte Carlo: Meč Đoković - Nadal uživo

ATP Monte Carlo Finle 2012 live: U finalu teniskog ATP turnira Masters serije u Monte Carlu, vrijednog 2,43 miliona eura, igrat će dvojica najboljih tenisera svijeta, Novak Đoković i Rafael Nadal. Ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje od 14:00 časova.

Prvi nosilac Đoković u polufinalu je pobijedio Čeha Tomaša Berdycha sa 4:6, 6:3, 6:2, dok je Nadal savladao Gillesa Simona sa 6:3, 6:4. 

Nadalu će ovo biti osmo uzastopno finale u Monte Carlu. S druge strane, Đoković će igrati drugo finale u kneževini, a u prvom (2009. godine) poražen je upravo od Nadala. Biće to njihov 31. međusobni meč, Španac je dobio prethodnih 16, ali je u poslednjih sedam trijumfovao srpski teniser. 

Đoković je na putu do finala eliminisao Andreasa Sepija, Aleksandra Dolgopolova, Robina Hasea i Tomaša Berdych. Iako mu se u četvrtak desila porodična tragedija, nabolji teniser sveta je smogao snage i nastavio da igra na turniru. Nije pružao svoje najbolje partije, ali mu je i to bilo dovoljno da se plasira u finale. 

Nadal je imao prilično lak žreb bez ozbiljnijih protivnika i na putu do finala nije izgubio set. Špancu je pobeda u polufinalu nad Francuzom  Simonom bila 41. uzastopna na šljaci u Monte Carlu na kojoj je prethodnih sedam godina osvajao titulu. 

Do prošle godine, Nadal je bio neprikosnoven na šljaci na kojoj Đoković nije uspevao da ga pobjedi. Međutim, 2011. godine na Mastersu u Madridu Novak je savladao Rafu na njegovom terenu i to u dva seta. Da pobeda u 'Magičnoj kutiji' nije slučajnost, najbolji teniser sveta je pokazao u Rimu u kojem je bio još ubedljiviji.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.