WTA US Open 2011: Izjava Ane Ivanović nakon plasman u treće kolo

Ana Ivanović plasirala se u treće kolo US Opena tako što joj je u drugom kolu bez borbe duel predala Čehinja Perta Cetkovska.

“Nikada nije lepo pobediti na ovaj način. Stvarno se nadam da će se brzo oporaviti. Imala je sjajnu nedelju pre Njujorka. Videla sam da je i na prethodnim mečevima imala flastere. Lagala bih kada ne bih rekla da sam srećna što sam prošla u sledeću rundu. Ali važno je da na ovome gradim ostatak”.

“Fizički sam veoma dobro. Danas sam dobro udarala, osećala se odlično i bila uzbuđenja zboh meča i šanse da se revanširam. Potrebno je sačuvati momentum, sada imam slobodan dan što je uvek dobra stvar”.

Ana je prvi teniser/ka iz Srbije koja je postal broj 1 u svetu, a sada je to u muškoj konkurenciji Novak Đoković. Sigurno ima dovoljno iskustva sa tim, kako je izlazila na kraj sa pritiskom i izazovom.

“Mislim da je mnogo teže zadržati prvo mesto nego stići do njega. Mislim da njemu odlično ide. Vrlo je bitno držati se istih stvari kao i pre toga. Moraš ostati motivisan, inspirisan i gladan uspeha. Nekada je lako stvari prihvatiti zdravo za gotovo, i pre nego što i shvatiš one ti izmaknu”.

Novinari u Njujorku su od Ane tražili i savet za prvo teniserku sveta Karolinu Voznijacki, ali ne zbog prvog mesta već zbog emotivne veze za golefom, u čemu Ana ima iskustva.

“To je drugačije za svaku osobu jer neki ljudi vole da budu u centru pažnje i očima javnosti, a drugi ne. Veoma je lično kako izlaziš sa tim na kraj. Kada jednom odlučiš kako želiš da se izboriš sa tim toga moraš da se držiš. Naravno, teže je to držati u privatnosi. Sve je u pronalasku balansa i prihvatanja tih stvari”.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.