Djoković preokretom u drugo kolo

Olimpijske igre: Novak Đoković se plasirao u drugo kolo Olimpijskog turnira nakon preokreta protiv italijanskim teniserom Fabijom Fogninijem.

Posle gotovo punih osam sati otkako je izašao na teren, Novak Đoković je obezbjedio prolazak u drugo kolo pobjedom sa 2:1 (6:7, 6:2, 6:2).

Posle velike borbe u prvom setu, Fognini i Đoković su o pobjedniku tog dijela meča odlučivali u taj-brejku. Ipak, pri rezultatu 7:7, u 13. gemu, došlo je do prekida zbog kiše i rivali se nisu vraćali na terene Vimbldona skoro šest sati. Po povratku na borilište, Fognini je brzo osvojio dva poena i krajnje nenadano došao do vodstva od 1:0 u setovima.

Već u drugom dijelu meča, kvalitet Novaka Đokovića došao je do izražaja. Srpski teniser je napravio brejk u trećem i sedmom gemu i za samo 25 minuta došao do izjednačenja u setovima. Nastavio je Novak sa istom igrom i u trećem dijelu duela, još dva puta "brejknuo" protivnika i sa 6:2 kompletirao preokret.

Posle ukupno 110 minuta igre, Đoković je savladao Fogninija sa 2:1 u setovima i rezervisao učešće u drugom kolu, gdje će se sastati sa pobjednikom meča Rodick-Klizan.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.