Olimpijada: Tipsarević - Isner UŽIVO tenis

Olimpijske igre, tenis: U trećem kolu olimpijskog turnira sastaju se Amerikanac John Isner i Srbin Janko Tipsarević.Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte ovdje od 16:00 časova.

U prethodnom kolu Isner je bio bolji od Jazirija rezultatom 2:0, dok je Tipsarević uspio nadoknaditi rezultatski zaostatak od jednog seta protiv Petzschnera i slaviti sa 2:1.

J. Isner je trenutno na 11. mjestu ljestvice najboljih tenisača. U svojoj profesionalnoj karijeri ima četiri osvojene titule. Ove sezone je uspio da odbrani titulu sa turnira u Newporu pobijedivši u finalu Hewitta, a prošle godine bio je pobjednik Winston-Salema i 2010. godine pobjednik Aucklanda. Od ovogodišnjih rezultata izdvojit ćemo Australain Open na kojem je poražen u trećem kolu od F. Lopeza sa 3:2, a na turniru u Memphisu bolji od njega bio je Melzer u četvrtfinalu turnira. Odličan rezultat ostvario je na Mastersu u Indian Wellsu gdje je uspio izboriti plasman u finala u kojem je poražen od Federera. Nakon toga eliminiran je u trećem kolu turnira u Miamiu od F. Mayera, a na turniru u Hustonu igrao je još jedno finale u kojem je izgubio od Monaca sa 2:0. Na turniru u Madridu zaustavljen je u drugom kolu od Čilića rezultatom 2:0, a dalje od drugog kola nije mogao ni u Rimu, te Roland Garrosu gdje su bolji od njega bili Seppi sa 2:1 i Mathieu sa 3:2 u setovima. Još jedan meč u pet setova odigrao je u prvom kolu Wimbledona gdje je poražen od Falle, a na turniru u Atlanti stigao je do polufinala u kojem je izgubio od Roddicka sa 2:1.

J. Tipsarević se nalazi na 8. mjestu ATP ljestvice. Ima osvojene tri titule u karijeri i to na turniru u Moscowi gdje je bio bolji od Troickog, u Kuala Lumpuru gdje je u finalnom meču pobijedio Cipranina Baghdatisa sa 2:0 i ove sezone u Stuttgartu slavio je nad Monacom također sa 2:0. Sezonu je počeo nastupom na turniru u Chennaiu gdje u finalnom meču izgubio od Raonića rezultatom 2:1, na Australian Openu stigao je do trećeg kola u kojem bolji od njega bio Gasquet, dok je na turniru u Dubaiu izgubio meč četvrtfinala od Đokovića. Na Mastersima u Indina Wellsu i Miamiu bolji od njega bili su Nalbandian i Murray sa po 2:1, a istim rezultatom poražen je od Simona na turniru u Monte Carlu. Turnir u Barceloni završio je u četvrtfinalu porazom od Nadala sa 2:0, dok je u Madridu igrao meč polufinala protiv Federera. U Rimu je eliminiran već u drugom kolu od Wawrinke rezultatom 2:0, a na Roland Garrosu stigao je do četvrtog kola u kojem je zaustavljen od tada sjajnog Almagra rezultatom 3:0. Turnir u Queen“s Clubu završio je porazom u trećem kolu od Yen-Hsuna rezultatom 2:1. Na Wimbledonu, Tipsarević je stigao do trećeg kola u kojem je pomalo iznenađujuće poražen od Youzhnog sa 3:1 u setovima.

U prvom susretu ova dva tenisača, koji su imali 2009. godine u Vienni, pobjedu je slavio Tipsarević rezultatom 7:6 6:4. Iako je dosta radio na ostalim elementima igre, Isnerovi rezultati još uvijek zavise prvenstveno od servisa, a Tipsarević je kompletniji igrač i trebao bi u konačnici izaći kao pobjednik iz ovog meča.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.