Olimpijada: Meč Djokovic - Fognini UŽIVO tenis

Olimpijske igre 2012 Live: Prvi meč Novaka Đokovića na Olimpijskim igrama u Londonu na programu je u utorak od 13 sati. Đoković će igrati protiv Italijana Fabia Fogninija a ovaj meč u direktnom prenosu možete pogledati ovdje.

Đoković i Foginini do sada su odigrali četri meča, a rezultat u međusobnom skoru je tri naprema jedan za Đokovića. Prvi je meč ova dva tenisera su odigrali davne 2006. godine u Rimu. Pobjedu je odnjeo Italijan i to mu je ujedno bila i jedina pobjeda nad Đokovićem.
Đoković i Fognini nikada nisu odigrali zvanični meč na travi. Zadnji put su igrali 2011.godine na Rolanda Garrosu kada je u četvrtfinalu Fognini predao meč Đokoviću zbog povrede.

Fabio Fognini je trenutno 65. igrač na svijetu, a najbolji mu je rejking u karijeri bio 32. mjesto na ATP listi u junu 2011. godine. Đoković je od Fogninija, koji do sada nema ni jednu titulu u preofesionalnoj karijeri, stariji samo dva dana. Oba tenisera igraju desnom rukom.

1 komentar:

  1. Podloga je prebrza i previse klizava, Novak ce ispasti prije finala...

    OdgovoriIzbriši

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.