Veić poražen od Rosola

Antonio Veić (foto: S.Midžor)
ATP  Kitzbühel : Hrvatski teniser Antonio Veić poražen je u osmini finala turnira iz serije 250 u austrijskom Kitzbühelu. Nakon dvije pobjede u kvalifikacijama i jedne u prvom kolu glavnog turnira, u drugom kolu Veića je sa 6:3, 5:7, 6:3 porazio Čeh Lukaš Rosol (97.).

Čovjek koji je nedavno u Wimbledonu šokirao Rafaela Nadala poveo je 4:0 i imao servis za 5:0, no Veić je tada nadoknadio jedan break zaostatka. Onaj drugi nije uspio i tako je Rosol osvojio prvi set 6:3 usprkos očajnom postotku prvog servisa (33%).

U drugom setu Veić je bio puno opasniji. Prvi break prednosti, kod 3:1, je odmah izgubio, no onaj drugi, kod 6:5 na servisu Rosola, bio je odlučujući.

U trećem setu ponovno je Rosol bio dominantiji. Realizirao je dvije od pet prilika za break, a Veić je imao samo jednu i nije ju iskoristio. Meč je trajao jedan sat i 49 minuta.

Iako je imao niskih 41% prvog servisa, Rosol je imao vrlo dobru realizaciju i prvog (67%) i drugog servisa (62%). Veić je ubacio 72% prvog servisa, iza njega je osvojio samo 60% poena, a iza drugog 44%. Ukupno je imao jednu break loptu više od suparnika (9-8), ali je iskoristio dvije manje (3-5).


ATP Kitzbühel, 2. kolo:
Rosol (Češka) - Veić (Hrvatska, Q) 6:3, 5:7, 6:3

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.