Jovanovski bolja od Krunićeve

Srpske teniserke Bojana Jovanovski i Aleksandra Krunić odigrale su sjajan meč u četvrtfinalu WTA turnira u Bakuu (tvrda podloga, nagradni fond 220.000 dolara). Na kraju, posle tri sata i 17 minuta velike borbe i preokreta na 34 stepena Celzijusa, pobjedi se radovala iskusnija Bojana - 5:7, 7:6, 6:3.

Maratonski meč je obilovao brejkovima, bilo ih je čak 17! Bojana je napravila jedan više.

Aleksandra je sjajno počela meč, povela je sa 3:0, ali je lako ispustila prednost, pa je njena protivnica izjednačila na 3:3. Sedmi gem pripao je 216. igračici na WTA listi, koja je povratila rezultatsku kontrolu, ali ne zadugo, pošto je Jovanovski odgovorila i ponovo izjednačila na 5:5. Međutim, Krunićeva je imala više koncentacije u finišu seta i posle dva vezana gema osvojila prvi dio igre.

Serija "brejkova" nastavljena je i u drugom setu. Viđeno ih je tri. Bojana je u smiraj seta imala servis za izjednačenje, ali je njena suparnica izborila taj-brejk. U odlučujućem periodu igre Jovanovski je bila bolja, povela je najpijre sa 3:0, zatim sa 5:1, da bi na kraju "zatvorila" drugi set sa 7:3.

Treći set je bio manje neizvestan od uvodna dva, mada su obje teniserke odmah na početku napravile po brejk. Ipak, Jovanovski je "pobjegla" na brejk prednosti i do kraja ga sačuvala za 6:3.

Bojana se tako revanširala Aleksandri za poraz u jedinom prethodnom meču, 2010. u Kini.

Za plasman u finale Bojana Jovanovski igraće sa boljom iz ruskog četvrtfinala Aleksandra Panova - Nika Bračikova.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.