Tipsarević u finalu Gstaada

ATP Gstaad: Janko Tipsarević se plasirao u finalu turnira u švicarskom Gstaadu pobjedom nad francuskim teniserom Paul Henri Mathieuom sa 7:6 i 6:3. U finalu će Janko igrati protiv Brazilca Thomaza Belluccija koji je u drugom polufinalu savladao Dimitrova sa 7:6 i 7:6.

To će biti drugi susret Tipsarevića i Belluccija u samo sedam dana, a Tipsarević je savladao Brazilca u polufinalu Štutgarta, koji je osvojio minule nedjelje.

Paul Henri Mathieu je na startu meča iskortistio loš servis srpskog tenisera, pa je napravio brejk i poveo 2:0. Osmi igrač svijeta mu nije dozvolio da se razigra, odmah je uzvratio ribrejkom, a potom i izjednačio na 2:2. Teniseri su nakon toga bili sigurni na svoj servis, ipak je Francus prvi vodstvo od 6:5 imao dvije prilike da završi set u svoju korist, ali je Tipsarević uspio dobrom igrom da sačuva svoj servis. Pobjednik je odlučen u taj-bejku, a posle velike borbe Janko je dobio taj dio igre 12:10 i set sa 7:6.

Na startu drugog seta je Janko imao dvije prilike za brejk i vodstvo od 2:0, ali je njegov rival ipak uspio da se izvuče iz neugodne situacije. Srpski teniser nije iskoristio prvu, ali jeste drugu priliku da oduzme servis Mathieu, što je uradio u šestom gemu i poveo sa 4:2, a vodtsvo je potvrdio osvajanjem svog servis gema. Janko je potom rutinski priveo meč kraju, pa mu je jedan brejk bio dovoljan za trijumf nad francuskim igračem od 2:0 i plasman u drugo finale u nizu.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.