OI: Ivanović pobjedila u drugom kolu

Ana Ivanović obezbjedila je mjesto u trećem kolu olimpijskog turnira pobjedom nad  Elenom Baltačom sa 6-4 i 7-6.

Ana Ivanović je bey izgubljenog poena osvojila gem na svoj servis, a briljantnim forhendima odmah je napravila brejk za 2:0. Prvi problemi došli su u trećem gemu, ali je Ana spasla dve brejk lopte i dobrima servisima povela sa 3:0.

Međutim, Baltača je bila veoma motivisana, a imala je i podršku iz gledališta. Podigla je nivo igre i osvojila je tri od naredna četiri gema izjednačivši na 4:4.

Naredni gem Ivanovićeva je odigrala nervozno, ali uspela je da ga osvoji i povede sa 5:4. To joj je donelo veliko olakšanje, pa je sledeći gem osvojila bez izgubljenog poena, poslednji uz pomoć mreže – 6:4.

Sa prvim problemima u drugom setu Ivanovićeva se suočila u sedmom gemu, ali je spasla brejk loptu i povela je sa 4:3.

Pri rezultatu 5:4 Ivanovićeva je došla do dve uzastopne meč lopte na servis Britanke, ali je požurila u oba poena koji su završeni Aninim greškama iz forhenda.

Stvorila je srpska teniserka još jednu meč loptu, ali se Baltača izvukla lepim napadom i ‘drop šotom’ (5:5).

Ana je ‘pregrmela’ nervozni sledeći gem i ubrzo se ušlo u taj brejk. Srpkinja je mnogo bolje počela, asom je povela 1:0, a zatim je Baltača napravila duplu grešku, zatim je bekhendom poslala predugu lopticu, a posle novog napada forhendom Ivanovićeva je povela sa 4:0.

Međutim, Baltača se tada razigrala i anulirala je oba mini-brejka (5:4 za Anu). Ivanovićeva neodbranjivim servisom stiže do nove dve vezane meč lopte.

Prvu je Britanka spasla snažnim servisom, ali je Srpkinja uzvratila istom merom i došla do pobede.

Naredna protivnica srpskoj teniserki biće Kim Klajsters iz Belgije, koja je u dva seta dobila Karlu Suares Navaro iz Španije. Statisika ne govori Ani u korist, pošto je od Klajsters izgubila svih šest dosadašnjih mečeva.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.