OI: Tipsarević bolji od Petzschnera

Olimpijske igre: Janko Tipsarević se plasirao u osminu finala olimpijskog turnira u muškom singlu pobjedom nad njemačkim teniserom Philipom Petzschnerom sa 3:6, 6:3 i 6:4. U osmini finala Janko igra protiv Amerikanca Johna Isnera.

Tipsarević je moglo bi se reći odigrao za njega karakterističan meč. Posle izgubljenog prvog seta, zaigrao je znatno bolje i riješio duel u svoju korist.

Uvodni set pripao je Nijemcu i to sa 6:3. Prvi je do brejka došao Petzschner i posle vođstva od 3:1 posao mu je bio znatno olakšan. U ovoj dionici igre koja je trajala 34 minuta kada je riječ o oduzimanju servisa Nijemac je bio usjpešniji.  Petzschner  je imao učinak 1 od 4, a Tipsarević 0 od 2. Nijemac je bio uspješniji i u vinerima - 19:6. Naredna dionica je trajala nešto kraće (27 minuta), a Srbin je zaigrao mnogo bolje. Od četiri brejk prilike iskoristio je jednu, ali je to bilo dovoljno da se rezultat izjednači. U vinerima je bilo 11:8 za Janka.

U odlučujućem setu Tipsarević je već na startu iskoristio priliku za brejk i poveo sa 1:0. Ubrzo zatim Srbin je iskoristio prednost servisa i povećao prednost na 2:0. Do 4:2 Tipsarević je došao bez izgubljenog poena, a u devetom gemu  Petzschner  je servirao za ostanak u meču. Zahvaljujući as udarcima Nijemcu je to i uspjelo. U desetom je Tipsarevićeva sudbina bila u njegovim rukama. Srbin je poveo sa 40:15, posle čega je  Petzschner slomio reket. Veoma brzo sve je bilo gotovo.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.