Tsonga i Raonić odigrali najduži meč na Olimpijskim igrama

Olimpijske igre, tenis: Francuski teniser Jo Wilfred Tsonga plasirao se u treće kolo teniskog turnira na Olimpijadi posle maratonskog duela protiv Miloša Raonića. Meč Francuza i Kanađanina, završen trijumfom Tsonge u tri seta 6:3, 3:6 i 25:23, završen je posle četiri sata, a prava drama viđena je u trećem, odlučujućem setu koji je trajao - tri sata!

To je ujedno bio najduži teniski meč u istoriji Olimpijskih Igara!

Oba tenisera bila su izuzetno sigurna prilikom osvajanja poena na svoj servis, pa su tako viđena samo dva brejka u prva dva seta što je bilo dovoljno Tsongi i Raoniću da osvoje po set i odluku o pobedniku reše u odlučujućem periodu igre.

U istom ritmu nastavili su i u nastavku, osvajali su gemove na svoj početni udarac, a vreme je prolazilo na terenu broj jedan vimbldonskog kompleksa. Mnge ljubitelje tenisa duel Tsonge i Raonića podsetio je na onaj epski meč Iznera i Maua, koji su na istom mestu odigrali najduži meč u istoriji tenisa.

Ipak, Tsonga je prekratio muke, uspeo je da "oduzme" servis Kanađaninu i dobije duel.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.