Olimpijada: Marin Čilić u drugom kolu

Olimpijske igre, tenis: Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić plasirao se u drugo kolo Olimpijskih igra pobjedo nad Australcem Jurgenom Mlecerom sa 2:0 po setovima 7-6, 6-2.
Čilić je sedam puta dosad igrao protiv trenutno 36. igrača svijeta, a pritom je pet puta pobijedio.

U drugom kolu Čilića očekuje bolji iz dvoboja između Australca Lleytona Hewitta i Ukrajinca Sergija Stahovskog.

Od samog početka meča Čilić je dominirao, a jedinu krizu imao je sredinom prvog seta kada je prosuo prednost od 5:2. Melzer je nanizao tri gema i izjednačio na 5:5, no Čilić je ipak osvojio prvi set u tie breaku sa 7-5 i onda se "prošetao" drugim.
Odmah u prvom gemu drugog seta napravio je break i nedugo zatim poveo 2:0. Kod 2:1 Melzer je propustio svoju prvu i jedinu break priliku u toj dionici. Nakon što se izvukao iz nezgodne situacije, Čilić je još jednom oduzeo servis Austrijancu i osigurao dvostruki break.
Kod 5:1 Čilić je na servisu Melzera propustio realizirati meč loptu, ali nekoliko minuta kasnije ipak je priveo meč kraju na svom servisu.
Čiliću je to 16. pobjeda u posljednjih 18 mečeva. Dobru formu u posljednja dva mjeseca "okrunio" je naslovima u Queen'su i Umagu, u Wimbledonu je igrao osminu finala, a u Hamburgu polufinale.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.