Olimpijada: Čilić - Hewitt UŽIVO tenis

Olimpijske igre, tenis: Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić u drugom kolu teniskog turnira na Olimpijekim igrama igrati će sa Lleytonom Hewittom. Ovaj meč u direktnom prenosu od 14:30 časova pogledajte ovdje.

Marin Čilić opravdao je ulogu favorita u prvom kolu olimpijskog turnira savladavši Jürgena Melzera (36.) 7:6 (5), 6:2. Za plasman u osminu finala 13. nositelj igrat će protiv Australca Lleytona Hewitta. Čiliću je to 16. pobjeda u posljednjih 18 mečeva. Dobru formu u posljednja dva mjeseca "okrunio" je naslovima u Queen'su i Umagu, u Wimbledonu je igrao osminu finala, a u Hamburgu polufinale.

Prije četiri godine na Olimpijskim igrama u Pekingu Marin je poražen u drugom kolu (Gonzalez), a u Londonu će korak dalje pokušati napraviti protiv Lleytona Hewitta, bivšeg osvajača Wimbledona i bivšeg broj jedan. Australac je sa 6:3, 4:6, 6:3 bio bolji od Ukrajinca Sergija Stahovskija. Bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.