Gstaad: Poraz Tipsarevića u finalu

ATP Gstaad: Brazilski teniser Thomaz Bellucci je u današnjem finalu ATP 250 turnira u švicarskom Gstaadu bio bolji od osmog tenisera svijeta i prvog nosioca turnira Janka Tipsarevića. Ovim porazom, Janko je propustio priliku da se domogne svog četvrtog ATP trofeja. Brazilac je slavio rezultatom 6:7, 6:4 i 6:2.

Najveća borba viđena je u prvom setu, koji je okončan tek posle taj brejka. Tipsarević je imao prednost od 5:4, i na Belluccijev servis bio je na dohvat uvodnog seta, međutim Brazilac je uspio da se vrati i izjednači. Obojica su bili sigurni na svoje servise pa se otišlo u taj brejk. Bellucci je fenomenalnom igrom stigao do pet set lopti (6:2), ali prosto je nevjerovatno kako je Tipsarević uspio u tom periodu da se "iščupa" i na kraju sa šest vezanih poena riješi set.

Velika borba nastavljena je i u drugom seta, pa prilika za brejk nije bilo sve do finiša. I onda, u najgorem trenutku Tipsarević gubi set na svoj servis (4:5), a Bellucci potom rutinski riješava set u svoju korist i izjednačava na 1:1.

To kao da je potpuno slomilo Janka. Bellucci je u odlučujućem setu vezao četiri gema i praktično riješio meč. Tipsarević je uspio samo da osvoji počasna dva gema.

Srbina se sada okreće Londonu i nastupajućim Olimpijskim igrama.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.