Olimpijada: Federer - Benneteau UŽIVO tenis

Olimpijske igre, tenis live: U drugom kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama od 15:00 časova sastati će se Roger Federer i Julien Benneteau. Ovaj meč u direktnom prenosu pogledajte na našoj stranici ovdje.

Ova dva tenisera do sada su se sastajala 4 puta a Federer je odnjeo tri pobjede. Prvi put su igrali u Cincinnatiju 2007. godine, gdje je Federer rutinski pobjedio, dok su zadnji put igrali na Wimbledonu ove godine i ovaj meč otišao je u pet setova. Poslije vodstva Francuza od 2-0 u setovima veliki Roger uspio je preokrenuti ovaj meč i dobiti ga 3-2 po setovima. Jedini put je Francuz bio bolji od Federer 2009. godine u Parizu.

Julien Benneteau ima 31 godinu isto kao i Federer i trenutno je 32 igrač svijeta dok je Federer na prvom mjestu ATP liste.
Benneteau je jedan od onih igrača koji ako ima svoj dan može da pobjedi svakog ali ako ima loš dan može da i izgubi od svakoga. Tako da će za Federera, koji igra odličan tenis zadnjih šest mjeseci, težina ovog meča uglavno zavisiti od Francuza i njegovog raspoloženja.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.