Olimpijada: Meč Raonić - Ito UŽIVO tenis

Olimpijske igre 2012 Live: Drugi dan teniskog takmičenja na OI u Londonu donosi nam meč u kojem se sastaju Japanac Tatsuma Ito i Kanađanin Miloš Raonić. Ovaj meč na programu je od 13:00 časova a u direktnom prenosu možete ga pogledati ovdje.

Ovo će ujedno biti prvi međusobni duel ove dvojice tenisača, a četiri meča odigrali su u kvalifikacijama ili nekim od niže rangiranih turnira u kojima je Raonić zabilježio tri pobjede, dok je jedan meč pripao Itou.

T. Ito se nalazi na 69. mjestu ATP ljestvice. Nema osvojenih ATP naslova, a spomenut ćemo da je ove sezone osvojio dva Challengera u Kyotu i Busanu. Što se tiče ATP turnira, sezonu je počeo u Brisbaneu gdje je kroz kvalifikacije uspio stići do drugog kola turnira u kojem je zaustavljen od Tomića sa 2:0 u setovima, a nakon toga izborio je plasman u drugo kolo Australian Opena u kojem je eliminiran od Mahuta rezultatom 3:1. Na turnirima u Marseilleu i Dubaiu nije uspio proći kvalifikacioni dio turnira, a u Houstonu izgubio je meč drugog kola od Monaca rezultatom 2:0. Prvo kolo Roland Garrosa za protivnika mu je donijelo Murraya od kojeg je poražen sa 3:0, a na skoro okončanom turniru u Queen“s Clubu bolji od njega u okviru drugog kola bio je Benneteau sa 2:1 u setovima. Turnir u Hertogenboschu donio mu je nastup u četvrtfinalu u kojem je zaustavljen od Paire sa 2:0, a na Wimbledonu eliminiran je već u prvom kolu od Kubota sa 3:0 u setovima.

M. Raonić je 25. igrač na ATP ljestvici. Ima osvojene tri titule u dosadašnjoj karijeri. Prvu titulu osvojio je prošle sezone na turniru u San Joseu, a ove godine je tu tiulu odbranio pobjedivši u finalu Istomina rezultatom 2:0. Terći naslov u kijeri donio mu je turnir u Chenaiu, gdje je slavio u finalu protiv srpskog tenisera Tipsarevića sa 2:1 u setovima. Da se nalazi u jako dobroj formi Raonić je pokazao plasmanom u finale turnira u Memphisu gdje je bolji od njega bio Melzer sa 2:0. Na Australian Openu zaustavljen je u trećem kolu turnira od domaćeg tenisača Hewitta rezultatom 3:1. Nakon toga igrao je treće kolo Indian Wellsa u kojem je izgubio od Federera sa 2:1, a odličan nastup zabilježio je u Barceloni gdje je zaustavljen u polufinalu od Ferrera 2:0. Nešto lošije plasmane imao je na posljednja dva turnira u Madridu i Rimu gdje je zaustavljen u drugom, odnosno prvom kolu, od Federera 2:1 i F. Mayera 2:0. Nakon velike borbe u trećem kolu Roland Garrosa izgubio je od Monaca rezultatom 3:2, a na turniru u Halleu igrao je meč četvrtfinala u kojem je bolji od njega bio Federrer rerzultatom 2:1. Na Wimbledonu je poražen od domaćeg tenisača Querreya nakon pet odigranih setova.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.