Mats Wilander o Novaku Đokoviću

Mats Wilander
US OPEN 2011: Bivši teniser i švedska teniska legenda, sedmorostruki osvajač grand slam turnira, Mats Wilander, dugo je bio poznat kao škrt pri komentarisanju igre Novaka Đokovića. To se promijenilo te je Wilander, komentator Eurosporta, pohvalno govorio o Đokoviću:
„Ovo je jedan novi Đoković. Ubjedljivi je favorit na svakom takmičenju na kom se pojavi i apsolutno sam siguran da će ostati svjetski broj jedan u naredne tri ili četiri godine... Novak je u formi i 100 posto sam uvjeren da će nastaviti da igra izvanredno. Nije se on odjednom popravio i počeo da igra ovako jer je to proces koji je trajao. Nije toliko važan ni njegov odličan servis. Bitno je to da je promijenio način života i pristup tenisu uopšte... Kao što je Novak već i rekao, vidi se da se i dalje maksimalno trudi da nastavi da napreduje iz dana u dan. Ne nedostaje mu novih ideja, kao ni sjajnih sportskih rezona. On nije ista osoba koju sam znao prije dvije ili tri godine kada je osvojio Australijen open“.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.