US Open 2011 : Čilić stigao do Federera preko Tomića

Marin Čilić se u zakazano vrijeme pojavio na terenu broj 17 teniskog kompleksa posljednjeg Grand Slam turnira sezone, ali ovog četvrtka izostao je pravi suparnik. Od Bernarda Tomica nismo vidjeli puno. Nedavni wimbledonski četvrtfinalist bio je daleko od slike tenisača dovoljno kvalitetnog za tako dobar rezultat na londonskoj travi, a prvom hrvatskom reketu protiv takvog Tomica zbilja nije bilo teško - slavio je sa 6:1, 6:0 i 6:2, za samo sat i 20 minuta.

Mladi Australac hrvatskih korijena, 60. na svijetu, namučio je Marina puno ozbiljnije u njihovom jedinom ranijem međusobnom susretu, početkom prošle godine u drugom kolu Australian Opena, kada je prvi hrvatski reket slavio sa 6:7(6), 6:3, 4:6, 6:2 i 6:4. Ovo je bilo nešto sasvim drugačije, a dali bismo ruku u vatru da su ovakvo Tomicevo izdanje i tako jednostavan posao na putu do trećeg kola bili veliko iznenađenje i samom Čiliću.

Kroz prva dva seta i početkom trećeg, Marin je imao veliku seriju od 11 osvojenih gemova, s kojom je otišao do 6:1, 6:0 i 1:0. Prije nego je počeo taj niz, vodeći hrvatski tenisač stekao je break prednosti već u prvom gemu meča, najavljujući u kojem će se smjeru stvari kretati ovog četvrtka.

Potkraj drugog i na početku trećeg seta, vidjeli smo i neke znakove otpora od Tomica. Kod vodstva od 4:0 u drugom, Marin je spašavao tri break-lopte (0:40), a u servis-gemu na otvaranju trećeg i 15:40, ali to je bilo praktički sve opasno što je morao proći na putu do pobjede. Poslije gubitka servisa u šestom gemu trećeg seta, Australac hrvatskih korijena se i definitivno raspao.

S ovakvim raspletom, nismo mogli dobiti pravu naznaku u kakvom će raspoloženju Čilić dočekati Rogera Federera, koji je sat-dva ranije u drugom kolu također bio uvjerljiv, sa 6:3, 6:2 i 6:2 protiv Izraelca Dudija Sele. Tomic u izdanju u kakvom je bio ipak nije mjerilo, iako je dobro što je Marin koncentrirano odradio posao otpočetka do kraja, ne dajući suparniku puno nade da može ući ili vratiti se u ovaj meč.

Federer i Čilić će u subotu treći put stajati na suprotnim stranama. Švicarac je oba dosadašnja međusobna susreta riješio u svoju korist bez većih poteškoća, sa 6:3 i 6:4 prije tri sezone u osmini finala na dvoranskoj tvrdoj podlozi pariškog Bercyja i 6:4, 6:3 ranije ove godine u osmini finala na zemlji Monte Carla.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.