US Open 2011 : Karlović se zahuktava, prošao u treće kolo

Dan nakon što je u paru s Nijemcem Frankom Moserom ispratio braću Bryan, Ivo Karlović pobrinuo se za još jedan neočekivan rezultat na US Openu, ovog puta sam. Karlo je u drugom kolu singla svladao 13. nositelja Richarda Gasqueta, ostajući čvrst nakon što je Francuz priprijetio povratkom poslije gubitka prva dva seta...
Hrvatska će imati najmanje dvojicu predstavnika u trećem kolu singla na US Openu. Nakon pobjede Marina Čilića nad Bernardom Tomicem, u četvrtak po lokalnom, a prvim satima petka po našem vremenu slavio je i Ivo Karlović, koji je pokazao previše za 13-postavljenog Richarda Gasqueta. Bio je to meč u kojem je Karlo obavio jako kvalitetan posao u prva dva seta, pa ostao dovoljno čvrst u nastavku, prošavši sa 6:4, 6:2, 2:6 i 7:6(4).

U ranoj fazi meča, bio je to Karlović u najboljem izdanju. Servis ga je služio dobro, forhendom i volejima stavljao je 13. nositelja na velika iskušenja, a dobro je funkcionirao i bekhend-slice - kada je tako, nijedan suparnik nema lak posao protiv 208 cm visokog hrvatskog aduta.
S puno dobrog serviranja i jako puno kvalitetnih voleja, među kojima je bilo i vrlo teških, Karlo je napravio najveći dio posla na putu prema pobjedi u prva dva seta. U prvoj dionici se ključnim pokazao break za 2:1, a u drugom setu, u kojem je Francuz bio još frustriraniji, što nije skrivao, četvrti hrvatski reket je još dvaput oduzeo suparnikov servis.

U toj fazi meča Gasquet je imao samo jednu break-loptu, koju nije iskoristio u drugom gemu drugog seta, a pored toga, o Karlovićevom serviranju u prva dva seta puno govori 17 asova od ukupno 29 u meču, kao i uvjerljivost na prvom servisu. Od sveukupno 29 poena nakon prvog servisa u ta dva seta, Ivo je izgubio samo jedan.

Tražeći odgovore, Francuz je početkom trećeg seta postao opasniji na reternu, tjerao je Karla da pokuša izvući još nekoliko teških voleja, ali tada to nije išlo najbolje. Prvi korak prema smanjenju u setovima Gasquet je napravio breakom za 2:0, a kod vodstva od 5:2 breaknuo je i drugi put u setu.

Četvrti francuski reket mogao je biti zadovoljan i početkom četvrtog seta. Ponovno je rano došao do breaka prednosti, za 3:1, ali u tom setu nije izdržao do kraja - pomažući Karlu s dvije dvostruke pogreške, ispustio je servis kod vodstva od 4:2.
U nastavku seta više nije bilo break-lopti, iako Ivo u dva svoja servis-gema nije imao lak posao, držeći za 5:5 i 6:6 nakon što je Gasquet nekoliko puta bio dva poena do 2-2 u setovima. Odluka je, tako, pala u tie-breaku, u kojem je Karlović prvo nadoknadio rani mini-break minusa, a zatim napravio najvažniji dio posla s nova dva mini-breaka za vodstvo od 6:3, uz dva kratka bekhend-slicea na koje Francuz nije reagirao dobro. Uz po jedan Gasquetov promašaj forhendom i bekhendom, hrvatski adut došao je do tri meč-lopte, dvije na servisu, a iskoristio je drugu.

Novi nastup slijedi u subotu protiv 22. nositelja, Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova, koji je u drugom kolu imao 2-0 u setovima protiv Talijana Flavija Cipolle, pa slavio tek u petom, sa 6:0, 7:5, 2:6, 5:7 i 6:4. Ovogodišnji pobjednik umaškog Studena Croatia Opena, naravno, jest dobar tenisač, ali nije bolji od Gasqueta - Karlo se ima čemu nadati i protiv Dolgopolova.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.