US Open 2011 : Đoković bez problema u treće kolo

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poigravao se u meču drugog kola US Opena protiv Argentinca Karlosa Berloka.

Srpski teniser krenuo je surovo protiv rivala iz Južne Amerike i razbio ga u prva dva seta ne prepustivši mu ni jedan gem da bi sa 6:2 u trećem rešio meč posle sat i po vremena igre.

Đoković je odlično servirao, pogodio 78 vinera, napravio deset brejkova i izborio duel sa Nikolajem Davidenkom u osmini finala poslednjeg Gren slema sezone.

Đoković je perfetno odigrao prvi set. Ubacio 67% prvih servisa, osvojio 70% poena na njemu, dok je bio perfektan na drugom servisu (5/5). Novak je napravio samo dve greške, pogodio osam vinera i iskoristivši obe brejk šanse stigao ekspresno do 6:0 za tačno 20 minuta.

I u drugom setu Đoković je delovao dominantno, kao da ne može da promaši, iako se Argentinac žestoko trudio da osvoji neki poen. Nastavivši u ritmu iz prvog seta Novak je odmah stigao do brejka za 3:0 u drugom setu posle tek nešto više od pola sata igre. Desetak minuta duže trajao je drugi set, ali je rezultat ponovo bio isti - 6:0.

Nije bilo promene ni početkom trećeg seta kada su Novak i Berlok podigli noge posle jednog dugog poena koji je Đoković završio smečom nakon desetak voleja oba tenisera. Fenomenalna predstava na "Artur Ešu". Tek u trećem gemu trećeg seta Argentinac je stigao do prvog poena na meču, i to preko brejka.

Međutim, Berlog nije iskoristio ovu šansu i pretvorio je u izjednačenje već je Đoković posle velike borbe u četvrtom gemu stigao do novog, osmog brejka u meču i vođstva od 3:1. Treći set bio je set brejkova jer su usledila još dva na obe strane za prednost Đokovića od 4:2.

Potom je Đoković konačno prekinuo ovu seriju, poveo 5:2, onda fenomenalnim poenom kroz noge stigao do tri brejk lopte od kojih je iskoristio drugu za prolazak u treću rundu US Opena.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.