Davis Cup: Argentinci stigli Hrvate

Dan iz snova iz perspektive hrvatske reprezentacije ipak se nije dogodio. Nakon što je Marin Čilić u maratonskom meču protiv Davida Nalbandiana donio Hrvatskoj prvi bod, Ivo Karlović bio je u prilici potpuno baciti favorizirane Argentince na koljena. No, s druge strane mreže stajao mu je raspoloženi Juan Martin Del Potro, koji nije dopustio iznenađenje (6:2, 7:6 (7), 6:1).



Zanimljivo, Del Potro je na jutarnjem zagrijavanju osjetio mučninu te je njegov nastup bio pod znakom pitanja sve do četvrtog seta meča između Nalbandiana i Čilića.
Argentinac je tijekom cijelog meča bio bolji, konzistentniji, no tko zna što bi bilo da je Karlović realizirao jednu od četiri set lopte koje je imao u 13. igri drugog seta. "Div sa Šalate" je vodio sa 6:3 i 7:6, no Del Potro je u tim trenucima značajno podigao razinu svoje igre i s 9:7 ipak poveo 2-0 u setovima. U trećem setu Karlovićeva igra potpuno se raspala.
Zagrepčanin je previše griješio (53 pogreške), a servis nije bio ni približno ubojit i efikasan koliko bi trebao biti za pobjedu protiv tenisača Del Potrova kalibra. Čak je Del Potro imao više asova (10-5). Argentinac je odlično reternirao i redovito stvarao probleme Karloviću na njegovu početnom udarcu.
Meč nije mogao gore početi za hrvatskog tenisača. Umjesto da u ranoj fazi svog suparnika stavi pod dodatni pritisak, Karlo je oba svoja početna servis gema izgubio i tako usmjerio set u Argentinčevu pravcu. Del Potro je ekspresno poveo 4:0 i prednost dvostrukog breaka zadržao do kraja.
U izjednačenom drugom setu nije bilo breakova, ali ni break lopti. Obojica su vrlo kvalitetnom igrom držali svoje servise pa je 13. igra bila logičan slijed događanja.
Prvu prednost stekao je Del Potro kada je poveo 3:2 uz dva servisa. Karlović je, međutim, uzvratio s četiri uzastopna poena, od kojih su većina bili pogreške domaćeg tenisača. Ivo se našao u perfektnoj situaciji, no nije ju znao iskoristiti. Tri vezane set lopte bile su mu premalo.
Prve dvije Del Potro je anulirao na svom servisu, a onu treću, kod 6:5, sjajnim forhend passingom. Preciznim servisom i dobrim volejem Karlović je stigao do nove set lopte kod 7:6, no i nju je Argentinac spasio forhend passingom. Istim udarcem Del Potro je osvojio set kod 8:7. Bili su to prijelomni trenuci meča jer je treći set bio potpuno jednosmjeran.
Karlovićev servis bio je pod konstantnim pritiskom. Del Potro je "nanjušio" krv i osjetio da je to prilika da odmah riješi meč brzo i bezbolno. To je i napravio. S dva breaka poveo je 5:0 i bez komplikacija odservirao za meč.
Deseti tenisač svijeta tako je vratio svoju reprezentaciju u igru uoči subotnje igre parova. Ostaje vidjeti hoće li argentinski izbornik Martin Jaite dati povjerenjeJuanu Monacu u paru s Eduardom Schwankom, koji se čini kao siguran izbor.Željko Krajan gotovo sigurno će u igru staviti Čilića i Karlovića.

Nema komentara

Komentari predstavljaju lične stavove i mišljenja posjetitelja stranice, a nikako stav stranice, novinara i administratora....

Pokreće Blogger.